Què visitar i quines coses es poden fer?

Excursions i senderisme: Congosts (Mont-rebei, Mu), Pantans (Camarasa, Sant Llorenç de Montgai, Rialb), rutes saludables dels pobles de la zona, romeries a les ermites locals (a Salgar per Sant Marc,..)
Rutes del romànic i gòtic: Les Avellanes, Àger, Agramunt, Ponts, Gualter,.. i Cubells.

Fires: Agramunt (torró i xocolata), Montgai (sabó i matança del porc i Màgia), Balaguer (agricultura ecològica), Artesa (meló, oli i vins), Vilanova de Meià (perdiu),..

Festes: Festa major de Cubells, Trans-Segre (Camarasa, Sant Llorenç de Montgai, Balaguer), Comarkalada, Trobada de campaners d’Os de Balaguer, La Passió de Balaguer,..

Museus: Parc Astronòmic del Montsec a Àger, Espai Guinovart d’Agramunt, Túmul de Seró, Espais de la memòria històrica arreu de la comarca (Merengue, Camarasa, serra de Bellmunt-Almenara,..), Dinosaures (Alòs, Isona, Coll de Nargó), poblats ibèrics (Sant Llorenç de Montgai,..), necròpolis (La Sentiu,..).
Centres Cívics i Culturals: Lapallavacara a Balaguer, Cubtural d’Artesa de Segre,..

Esports i competicions: Ara tenim Escalada a la Sierra de Mania. Motocròs a Montgai, Parapent d’Àger, Pesca al riu Segre, Caiac i Escalada a Sant Llorenç de Montgai, Caça a Camarasa i Cubells, Mountain Bike..

Muralles i castells medievals: Balaguer, Castelló de Farfanya, Os de Balaguer, Alós, Montsonís, Montclar,…